Tovább

Hírarchívum


ápr. 8. 2016.

Az MTA CSFK Földrajztudományi Intézet részvétele a Társadalomföldrajzi kihívások és adekvát válaszlehetőségek a XXI. század Kelet-Közép-Európájában című nemzetközi konferencián

  • 2016. ápr. 8.
Az MTA CSFK FTI munkatársai ellátogattak a Terebesfejérpatakon (Rahói járás, Kárpátalja Ukrajna) található Európa Földrajzi Középpontjához
Az MTA CSFK FTI munkatársai ellátogattak a Terebesfejérpatakon (Rahói járás, Kárpátalja Ukrajna) található Európa Földrajzi Középpontjához. (Tátrai Patrik, Szabó Renáta, Koczó Fanni, Balizs Dániel, Kovály Katalin, Laczkó Margit, Karácsonyi Dávid, Erőss Ágnes, Nemerkényi Zsombor, Szabó Balázs)

2016. március 31. és április 1. között Beregszászon (Kárpátalja, Ukrajna) került megrendezésre a Társadalomföldrajzi kihívások és adekvát válaszlehetőségek a XXI. század Kelet-Közép-Európájában című nemzetközi konferencia.

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola nagyszerű szervezőmunkájának köszönhetően tartalmas előadásokat hallgathattak a résztvevők. Szintén a szervezőket dicséri a konferencia többnyelvűsége, mind szóban, mind írásban. Az MTA CSFK Földrajztudományi Intézet több kollégája a szervezőbizottság tagjaként, plenáris vagy szekció előadóként szerepelt a rendezvényen. Kocsis Károly intézetigazgató az intézet munkatársaival (Michalkó Gábor, Szabó Balázs, Balizs Dániel, Varga György) közösen készített kutatás eredményeit ismertette plenáris előadásában, amely a 2014-2015-ben az EGT-be irányuló nemzetközi migráció térbeli sajátosságait vizsgálta.

A szekciókban összesen 9 előadással szerepeltek az intézet munkatársai: Balizs Dániel, Egedy Tamás, Erőss Ágnes, Karácsonyi Dávid, Kovály Katalin, Nemerkényi Zsombor, Szabó Balázs, Szabó Renáta és Tátrai Patrik. Az előadások a népesség- és településföldrajz, regionális földrajz, migráció és környezeti problémák kérdéseivel foglalkoztak, megfelelő áttekintést nyújtva az intézetben folyó kutatómunka fő témáiról. Nemerkényi Zsombor és Szabó Renáta kartográfusok tolmácsolásában a hallgatóság betekintést nyerhetett a Magyarország Nemzeti Atlasza munkálataiba.

A konferencia tartalmas szakmai kirándulással zárult.