Tovább

Híreink


máj. 9.

Intézetünk idén is részt vett a Felfedezők Napján


  • 2018. május 9.
Felfedezők Napja 2017

2018. április 28-án, a Millenáris B csarnokában várta idén az érdeklődőket a több évre visszatekintő, népszerű rendezvény, a Felfedezők Napja. Intézetünk idén is önálló standdal képviseltette magát, ahol a játékos kedvűek - kicsik és nagyok egyaránt - próbára tehették gyakorlati és elméleti tudásukat.

Nagyon népszerű volt új, számítógépes nyelvfelismerő játékunk, melyben a hallott nyelveket kellett társítani a térképen megjelölt országokkal. Sokan vállalkoztak földrajzi kvízeink, híres felfedezőkhöz kapcsolódó szókereső játékaink megoldására is. A legkisebbeket színezők és egyéb játékok szórakoztatták.

Standunk már évek óta hétpróba helyszín, idén hétpróba pecsétet egy talajfúró összerakásáért osztottunk. A gyakorlati feladat odafigyelést és gondolkodást kívánt, hiszen jópár oda nem illő alkatrésszel nehezítettük a megoldást. Nagy siker volt eróziós bemutatónk, ahol a növényzet talajvédő szerepét figyelhették meg a kísérletezők. Minden évben sokan figyelhetik meg standunkon a talajszemcsék eloszlását talajszitálás és -ülepítés segítségével.