Tovább

Híreink


okt. 11.

A Spotlight Nyári Egyetem visszatért Opoléba


  • 2023. október 11.
A Spotlight Nyári Egyetem visszatért Opoléba

Az Opolskie Lamy Filmfesztivál Opole vajdaság legkiemelkedőbb filmes eseménye és Lengyelország egyik legismertebb független filmfesztiválja a mozgóképek ünnepe: több mint száz filmvetítés és kísérő kulturális rendezvények töltik meg a város több kulturális intézményét. Épp ezért óriási megtiszteltetés volt, hogy a Spotlight Nyári Egyetem 2022-ben Opoleban és 2023-ban a budapesti Józsefvárosban készített kisfilm-etűdök is bekerültek a fesztivál programjába.

2023. október 8-án, egy napsütéses vasárnapon két opolei és négy józsefvárosi filmet vetítettek az opolei Kortárs Művészeti Galériában. A vetítésen jelen volt a tavalyi és idei Spotlight három résztvevője, Emre Can Alptekin, Marta Dubiel és Kadar Erik, így a közönség közvetlenül tőlük kérdezhetett tapasztalataikról, szándékaikról, benyomásaikról.

Hálásak vagyunk az Opolskie Lamy Filmfesztivál szervezőinek, különösen Rafał Mościckinak és Patryk Kolwicznak, hogy lehetővé tették ezt a vetítést. Külön köszönet a közönségnek, akik idejüket ennek az eseménynek szentelték és kérdéseikkel, megjegyzéseikkel segítették a további munkát.

A Spotlight Nyári Egyetem egyik szervezője Erőss Ágnes, a HUN-REN CSFK Földrajztudományi Intézetének munkatársa.

Az opolei kisfilmek már elérhetőek a Spotlight Summer School honlapján, a budapesti filmek pedig hamarosan feltöltésre kerülnek: https://2022spotlight.wixsite.com/spot-light/post/spotlight-on-opole-a-portrait-of-the-city-through-the-cinema-lens

További vetítéseket is tervezünk, amikről honlapunkon és a facebookon osztunk meg híreket: https://www.facebook.com/profile.php?id=100081038277748