Tovább

Híreink


okt. 09.

A Nemzetközi Földrajzi Unió (IGU) Commission on the Dynamics of Economic Spaces bizottságának minikonferenciája Intézetünk szervezésében


  • 2019.október 9.
Felfedezők Napja 2017

A Nemzetközi Földrajzi Unió (IGU) Commission on the Dynamics of Economic Spaces bizottsága 2019. október 2-4. között Budapesten, az MTA székházában tartotta éves minikonferenciáját "Rethinking Economic Geography in the Era of the Fourth Industrial Revolution: Manufacturing, Entrepreneurship, Employment and Industry 4.0" címmel.

Ez az első alkalom, hogy a rendezvénynek Magyarország adott otthont, melynek a helyi szervezési feladatait Dr. Kiss Éva, a CSFK Földrajztudományi Intézet tudományos tanácsadója látta el. A konferencián 14 előadás hangzott el 4 szekcióban, amelyek az ipar 4.0, illetve a negyedik ipari forradalom kérdéskörét vizsgálták. Azt mutatták be, hogy az új technológiai kihívások hogyan hatnak a gazdaságra, különösen a gazdasági tevékenységek helyeire és tereire. A kétnapos elméleti tanácskozást egynapos szakmai tanulmányút követte az Esztergomi Ipari Parkba, hogy az ipar 4.0 vívmányairól, annak munkaerő piaci, termelési, földrajzi stb. kihatásairól a gyakorlatban is tájékozódjanak a konferencia résztvevői.

A bizottság következő konferenciája 2020-ban az USA-ban lesz, New Havenben.