Tovább

Híreink


nov. 17.

Az FTI kutatói Chicagoban vettek részt nemzetközi tudományos konferencián


  • 2022. november 17.
Az FTI kutatói Chicagoban vettek részt nemzetközi tudományos konferencián

2022. november 10-13. között a CSFK Földrajztudományi Intézet (FTI) kutatói, Erőss Ágnes és Kovály Katalin az Association for Slavic, East European & Eurasian Studies (ASEEES) éves konferenciáján vettek részt az Amerikai Egyesült Államokban. Az immáron 54. alkalommal megrendezett nemzetközi konferenciának ezúttal Chicago adott otthont.

Az ASEEES éves rendezvénye a világ minden tájáról érkező több száz kutató számára biztosít találkozási lehetőséget évről évre. Az idei esemény hívószava a „Precarity” (bizonytalanság/kiszámíthatatlanság) volt, ahol Ukrajna, illetve az Ukrajnával foglalkozó kutatási témák kiemelt figyelmet kaptak.

A rendezvényen Erőss Ágnes és Kovály Katalin a Hungarian-Ukrainian Borderland Questions: New Research című panel szervezőjének meghívására az ukrán-magyar határvidéken végzett friss kutatási eredményeiket mutatták be (OTKA K 139127, doktori kutatás).

A tudományos előadások megtartása mellett a kutatók részt vettek a Hungarian Studies Association éves találkozóján is, amely kiváló lehetőséget biztosított a világ különböző kutatóműhelyeiben tevékenykedő magyar vagy magyarországi kötődésű kutatási témákkal foglalkozó tudósok tapasztalatcseréjére, kapcsolatépítésére, a jövőbeni lehetséges együttműködések megvitatására is.

Erőss Ágnes
Kovály Katalin